divendres, 19 de desembre del 2014

Reflexions sobre el tema 6: Les TIC per la relació família-escola.

Arribem al darrer tema d’aquesta assignatura i com no podia ser d’altra manera, toca parla de les famílies, perquè com ja sabem són de vital importància en la nostra feina, així donçs també tenen gran influencia en les noves tecnologies. Per a tractar aquest tema varem treballar damunt es següents articles:


La participación de las familias en las escuelas TIC.




Aquestes lectures crec que han estat molt adients i les recomanaria a qualsevol professional en l’educació ja que crec que molts cops, i més en un àmbit tant innovador i que està en constant evolució com són les TIC, deixem de banda a les famílies pensant que com vivim en una societat on cada cop més s’utilitzen les TIC, tots poden i saben utilitzar-la fora el centre, terme en el que estem per a mi estem equivocats degut a que com em pogut anar reflexionant al llarg de l’assignatura sabem que la bretxa digital existeix i que per tant no tota la població sap utilitzar-la de manera adequada o no totes les famílies podem haver a casa seva un ordinador. 

A més la relació fora a les aules que tenen els infants i les famílies amb les TIC té un caire més d’oci que d’investigació o experimentació significativa, d’aquí la importància de treballar amb les famílies i les TIC al centre, no devem d’oblidar mai que per a un bon desenvolupament global dels infants es imprescindible la col·laboració amb les famílies ja que realment junt amb l’escola son els dos punts socialitzadors principals en les primeres etapes. A continuació penjo l’esquema realitzat a l’aula on penso que a través de la lectura “Familia y escuela ante la incorporación de las TIC” queda molt ben reflexat:



Per tant, i com ja he esmentat, es essencial treballar les TIC amb les famílies també, però com fer-ho reialment? Bé penso que com es veu a l’esquema podem trobar escoles de pares a la web, o comunitats d’aprenentatge, blocs, etc... Però crec que també tenim que innovar i pensar en tasques on els pares puguin participar juntament amb els infants ja que així es com realment agafar una rutina de fer feina amb les TIC, un bon recurs on podem treballar de manera conjunta és amb la practica esmentada al tema anterior : Internet en el aula: a la caza del tesoro. Adell (2003). Aquesta tècnica de treball em pareix molt motivadora per a treballar conjuntament i no crea la necessitat de que els pares tinguin que assistir contínuament al centre ja que sabem que per a ell potser difícil i no hi ha que abusar de les reunions al centre per aquest motiu. També crec que es podem realitzar reunions específiques per a tractar temes relacionats amb les noves tecnologies que els interessin a les famílies tractant amb els seus dubtes d’una manera més concreta i conjunta.

A continuació penjo un video de Cesar Coll on parla de les TIC i la familia-escola que he trobat molt interessant:



Fins a la següent entrada i Bon Nadal!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada